dimecres, 11 de maig del 2016

TASQUES TIC

QUÉ ÉS UN TUTORIAL ?Els videotutorials, també anomenats screencasts, són, com el seu propi nom indica, 
tutorials elaborats en vídeo. 
Un videotutorial és un recurs audiovisual on s'indiquen pas a pas les instruccions que s'hande seguir i executar per al desenvolupament de qualsevol activitat.

 
Poden incorporar altres recursos més enllà d'accions sobre la pantalla (veu narradora o rètols que ressalten o sintetitzen el vist o escoltat), ja que s'aprèn de forma més fàcil si es llegeix, es veu i s'escolta que si només es llegeix ...

REQUISITS PER A LA SEVA EFECTIVITAT

Un videotutorial cal que reuneixi requisits com els següents: • Breu (no més de 5-6 minuts, més temps distreu i evita la retenció).
 • Disseny atractiu i que capti l'atenció dels usuaris.
 • Comprensible.
 • Reiteratiu (per les raons ja comentades). 
 • Recursos per a reforçar la imatge.


CÓM FER UN TUTORIAL

INFOGRAFIES

Les infografies i els vídeos són unes de les tècniques que s'han posat molt de moda en els últim anys i és cada vegada més fàcil elaborar-les.

Les infografies són unes de les eines més gràfiques i on més es pot aplicar la creativitat en una gran varietat de temes , dins de les tendències digitals . De fet des de mitjans del 2010, any on es van començar a viralizar les primeres infografies, fins a principis del 2014 , els volums de cerca d'infografies s'han incrementat en un 900 %.CÓM FER UNA INFOGRAFIA 


si voleu conèixer més coses sobre les infografies , cliqueu aquest link 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada